2018 samengevat

Om 2018 samen te vatten moet ik best in mijn herinneringen graven. Een jaar is dan best lang als je er over nadenkt. Wanneer je terug moet naar bijvoorbeeld maart afgelopen jaar komt er bijna niets in me op. Vandaar ook dat ik mijn memory jar voor dit blog open heb gemaakt, en dan zie je maar weer hoeveel mooie momenten je hebt gehad die je eigenlijk al weer was vergeten. Een grappige zin die Ziva zei, een bioscoopkaartje waar ik met de kids heen geweest ben, een notitie die iemand stiekem bij mij thuis had gemaakt en erin had gestopt, diverse leuke nieuwe mensen ontmoet en nieuwe contacten, een bonnetje van een pizza die ik met de kids besteld had, een staatslot waar 0,0 euro op was gevallen, de datum waarop mijn zoon een selectie dag van AZ mocht bijwonen, met de kinderen ben gaan laser gamen, naar de Max Verstappen dagen ben geweest met een hele groep vrienden, en nog veel meer. Je vergeet zo enorm snel en dan is zo’n simpele pot zo enorm handig.

Welke doelen heb je voor 2019?
Ik heb geen enkel doel. Het leven laat zich absoluut niet plannen heb ik al gemerkt.. Het klinkt heel standaard maar geniet van een moment. Zonder op je telefoon te kijken of het proberen vast te leggen, zodat het zo veel mogelijk likes oplevert. De socials is maar een gecreëerde wereld die niet echt is. Een echt gevoel wat je op een bepaald moment hebt moet eigenlijk 1 miljard likes opleveren, maar een gevoel kun je niet overbrengen. En dat is maar goed ook. Dat is namelijk het enige wat nog wel van jezelf is en waar niemand bij kan, je gevoel kun je niet op papier zetten of op een blog of weet ik veel wat, want het gevoel wat je op papier zet haalt het niet bij het gevoel wat er echt van binnen zit.. dat is vele malen groter.

Wat was het leukste moment van het afgelopen jaar?
Ik heb niet echt een leukste moment van het jaar. Ik geniet enorm van de kleine dingen en natuurlijk ook van vakanties etc. Maar een leukste moment heb ik niet.

Wie heeft jouw leven in 2018 het meest beïnvloed?
Ik denk Albert Einstein. Na een keer iets gekeken te hebben op youtube ben ik alle dingen die hij uitgevonden heeft eens gaan uitpluizen, en man.. Ik snap er af en toe geen hol van maar het is zo enorm interessant. Ik snap nu gewoon dat donkere materie iets is wat we niet kunnen zien, we niet weten hoe het eruit ziet, waar het zich bevindt en wat het doet.. En toch zoeken we ernaar. Zo, ga daar maar eens aanstaan. Koekoek..  Dus iets zoeken wat er niet is, maar je weet dat het er is.. Hoe ziet het eruit dan? Ja, geen idee! Waar vind ik het? Ja, geen idee! Hoe groot is het? Ja, geen idee? Is het er wel? Jazeker!!  Dus….  Als ik het vind, laat ik het jullie weten. Maar dat is niet echt wat mij beïnvloed heeft eigenlijk, maar vond het wel de moeite waard om het te vertellen.. hahahaha…  Weet je, de mensen om je heen, die je kent, waarmee je contact hebt beïnvloeden je allemaal een beetje, iedere dag weer.

Als je één iemand mag bedanken dit jaar is dat?
Jeetje, best lastig.. Ik kan niet 1 iemand bedanken. Op dat moment zet ik iemand op 1, terwijl er een heleboel mensen zijn die ik kan bedanken. Maar zelfs als ik die hier zou neerzetten, zou ik mensen vergeten, of mensen denken van: Hey, en ik dan. Diegene die ik moet bedanken, die weten het al, dat voelen ze, dat het goed is, maar nogmaals Dankjewel!

Wat zou je graag over willen doen?
Ik zou niets over willen doen. De reden is dat je keuzes maakt op het moment. Op dat moment leef je in het nu en maak je de keuzes omdat die omstandigheden er zijn, die geur, dat gevoel, die mensen om je heen, die tijd, je gemoedstoestand, of de zon schijnt, of niet, en nog veel meer andere factoren. Dus, nee.. Ik zou niets over willen doen.

Welke droom komt volgend jaar hopelijk uit?
Een droom die ik uit zou willen laten komen? Het wordt een beetje saai, maar een droom klinkt als iets heel groots. Iets wat je amper zou kunnen bereiken. Het zijn meer de kleine wensen die ik wil laten uitkomen.  Ziva fietsen zonder zijwieltjes, Jaynee die een niveau hoger op school komt, Mike die naar Berlijn gaat met school wat hij zo gaaf vindt en zich enorm intereseert voor de oudheid en dat hij slaagt voor zijn school. En voor mezelf een wat gestructureerder leven.

Welke leuke Instagrammers heb je dit jaar ‘ontmoet’ die je toch even wilt noemen?
Ik heb  veel leuke mensen ‘ontmoet’, en ook hele leuke gesprekken mee gehad. Van helemaal krom liggen van het lachen tot serieuze zaken. Het zijn voor 85% vrouwen die mij volgen, vandaar dat er ook weinig mannen in staan. Er zijn er een paar die ik toch even wil noemen in willekeurige volgorde. I present you: Marielle, Marieke, Rob, Nicole, Marieke Natasja.. (voor deze exposure vraag ik wel een financiële vergoeding trouwens;-)

Waar ben je het meest trots op?
Ik denk dat ik trots op mezelf ben, dat ik mijn pittige opleiding heb gehaald, dat ik voor een functie hoger ben aangenomen en dat ik aangenomen ben bij het Callamiteiten Opvang Team binnen het werk wat ik doe. Daarnaast dat ik eindelijk een schoonmaakster in huis heb. Trots ook op mijn kinderen natuurlijk dat ze in deze harde wereld zich staande weten te houden. Gelukkig krijgen deze kinderen heel veel liefde en zijn er liefdevolle mensen om hun heen.

Waar heb je je tijd aan besteed afgelopen jaar?
Mijn heg knippen, die uiteindelijk nog steeds voor de helft af is. (ziet er niet uit). Bezig geweest met een crowdfunding om grotere wijnflessen te laten maken (50 liter flessen). Proberen uit te vinden waarom het mij niet lukt om van een cirkel een vierkant te maken.. (veel te veel nadenken over dingen die je niet in de hand hebt). Ik ben momenteel niet heel actief op Instagram, maar betekent niet dat ik jullie niet leuk vindt ofzo;-)

Waar heb je je het meest aan geïrriteerd afgelopen jaar?
Die Loops die je voorbij ziet komen op Instagram. man man man.. Sommige accounts van mensen, zijn zo verschrikkelijk irritant, dat ik ze blijf volgen. Hoe irritant is dat!! Dat het tocht in mijn huis, dat ik soms echt dingen vergeet,  De mannengriep (die was dit jaar echt erg trouwens), mijn matras waarbij je naar het midden rolt, 85x mijn band lek, sommige mensen.. (nee wacht.. daarbij is het woord irritant’ nog lief), te weinig tijd, eigenlijk te veel irritaties, maar dat ligt altijd aan jezelf hoe je ermee omgaat..

Nog wat anders te melden Marco?
Ik wil iedereen die mij een warm hart toedraagt graag een heel mooi 2019 wensen. Leef je mooiste leven en leef in het NU. De toekomst staat niet vast en het verleden.. kun je niets meer aan veranderen. Alleen het huidige moment is echt.. Fall seven times, stand up eight! 😉

Marco

By | 2018-12-31T13:24:43+01:00 december 31st, 2018|Categories: Humor, Recreatie|Tags: , |2 Comments

About the Author:

Marco is een alleenstaande vader van 3 kinderen en heeft co-ouderschap. Heeft naast het vaderschap een fulltime job en daarnaast deelt hij al zijn leuke, serieuze en leerzame vaderschap verhalen met jullie op zijn eigen wijze met meestal wat humor

2 Comments

  1. Francis | Mamazetkoers 31 december 2018 at 13:54 - Reply

    De beste wensen voor het nieuwe jaar!

  2. Laura 1 januari 2019 at 11:16 - Reply

    Jij ook een mooi 2019, Marco. Dat je maar veel bijzondere momenten mag vangen in je Memory Jar. 😊

Leave A Comment