Alles lukt beter als je je hart volgt, plus mijn vuistregel

We zijn de eerste maanden van 2018 alweer gepasseerd. De donkere dagen liggen achter ons, en het weer wordt ook iedere dag iets beter. Alle goede voornemens die we hadden zijn natuurlijk als sneeuw voor de zon verdwenen. We worden weer wakker met fluitende vogels of gaan naar bed uit de nachtdienst met fluitende vogels. Narcissen zie je weer bloeien en voor je het weet staan de velden weer vol madeliefjes.

Foto Odette ter Braak

Foto: Odette ter Braak

Persoonlijk had ik geen goede voornemens. Hooguit dat ik 2 dingen per dag zou doen om meer rust in mijn leven te krijgen en dat 2018 een topjaar zou worden. Die 2 dingen per dag gaat me tot nu toe redelijk tot goed af. Dat 2018 een topjaar wordt, dat concluderen we eind december wel. To be continued.

Ik ben geslaagd voor een opleiding, ben een stapje omhoog gegaan in mijn werk en de volgende kleine opleiding staat voor de deur. Mijn huis maak ik rustig aan stap voor stap leuker en gezelliger, dus ik ga de goede kant op.

Als je echt iets wilt, kan dat ook. Het moet natuurlijk wel realistisch zijn, maar het kan! Zolang je een positieve houding hebt (gaat echt niet altijd op) en je hart volgt kom je al een heel eind. En daarbij, durf nee te zeggen. Zo belangrijk. Mijn persoonlijke vuistregel is als volgt.

Vind ik het leuk om te doen?
Schiet ik er persoonlijk wat mee op?
Doe ik het voor mezelf? (of alleen voor een ander, om leuk gevonden te worden).

Zodra je ze alle 3 met ‘Nee’ kan beantwoorden, niet doen!

Je hart erin stoppen
Mijn zoon wil heel graag gescout worden met voetbal. De kans dat het gebeurd is heel klein natuurlijk. Maar, samen hebben wij een ticket gekocht voor een selectietraining van AZ. Hij wil dit zo graag dat hij nergens anders meer over praat. Ik zeg ook tegen hem: ‘Ga ervoor Mike, jouw hart zit er al in, en de kans dat dan iets lukt is altijd een heel stuk groter dan wanneer iets moet! Volg je hart en het levert een hoop voordelen op.

By | 2018-06-20T20:48:14+02:00 maart 30th, 2018|Categories: Recreatie, Tips|Tags: |0 Comments

About the Author:

Marco is een alleenstaande vader van 3 kinderen en heeft co-ouderschap. Heeft naast het vaderschap een fulltime job en daarnaast deelt hij al zijn leuke, serieuze en leerzame vaderschap verhalen met jullie op zijn eigen wijze met meestal wat humor

Leave A Comment