Angsten van een alleenstaande vader

(2016) Ik heb ooit het woord “FEAR” gezien met 2 betekenissen:
-Forget Everyting And Run
-Face Everything And Rise
Zelf ga ik dan zeker voor optie 2, al is optie 1 wel een stuk makkelijker maar helaas niet haalbaar in mijn situatie. Dus optie 2 it is!

20160423_131651

Ik zal maar direct met de deur in huis vallen, en ja, hier ben ik best open over maar hoop dat andere alleenstaande tips hebben of ook dit soort ervaringen hebben over de angsten die er zijn wanneer je alleenstaande vader bent met één of meerdere kinderen.

Mijn grootste angst is wel dat wanneer alles lekker ligt te slapen mij zelf iets overkomt. Dat ik niet goed wordt op de één of andere manier en hulp nodig heb. Het is wel vergezocht maar het kan natuurlijk gebeuren. De kinderen zijn op dat moment in dromenland en kunnen niets. Ik kan gelukkig altijd op de moeder van mijn kinderen rekenen, maar voorheen was er een ander volwassen persoon in huis of die naast me in bed lag te slapen en kon handelen wanneer er eventueel is mis zou gaan. Dit ook natuurlijk wanneer er iets gebeurd met de kinderen en je eigenlijk 4 handen nodig hebt in plaats van 2. Ik weet gerust wel dat iedere ouder wel een keer alleen thuis is een nachtje met de kinderen maar het doet me na de breuk er wel meer bij stilstaan hoe gek het ook is. (Update 2018 De oudste 2 zijn nu pubers dus weten gelukkig heel goed wat te doen mocht er iets fout gaan)

(2016)Ten tweede denk ik ook weleens aan de toekomst en dan met name in de sfeer van een nieuwe relatie. Dan gaat er het volgende door mijn hoofd; “Welke vrouw wil er nou in godsnaam een man met 3 kinderen waarvan 1 nog heel klein is”? Tja, geef daar maar eens antwoord op. Gelukkig heb ik mensen om me heen die mij geruststellen hoor maar deze gedachte speelt best wel. Komt wel goed Mar…

(Update 2018 ik heb wel paar dates gehad en paar maanden hooguit met een leuke vrouw, dus ik weet dat ze er zijn.. maar de kids spelen een hele grote rol hierin merk ik. En dat moet allemaal precies juist vallen)

Houden de kinderen er wat aan de scheiding over?. Ik weet dat ik en de moeder van de kids er alles voor zullen doen om het zo goed en normaal mogelijk te houden voor de kids maar dit soort dingen merk je pas als ze wat ouder zijn, wanneer ze de ervaringen achter de rug hebben en wanneer ze volwassen zijn er misschien open over kunnen praten over hoe het voor hun geweest is.

(Update 2018) Het antwoord is, Ja natuurlijk houden ze er wat aan over. De ene mer dan de ander. Mijn zoon kan er nog steeds niet over uit, terwijl mijn oudste dochter het compleet begrijpt en ze stond toen bijna te juichen dat we uit elkaar gingen….. En nu nog steeds is ze er blij mee. Ieder kind is zo verschillend en dien je echt apart van elkaar te bekijken etc..

Misschien maak ik mezelf ook wel gek met dingen waar ik zelf geen invloed op heb. Hoe dan ook, iedereen met kinderen zal angsten hebben en dat is alleen maar goed want op die manier weet je dat je een grote verantwoordelijkheid draagt over het mooiste wat je in dit leven hebt gecreëerd; Leven!

By | 2018-07-31T19:09:52+02:00 juli 31st, 2018|Categories: Huishouden|Tags: |5 Comments

About the Author:

Marco is een alleenstaande vader van 3 kinderen en heeft co-ouderschap. Heeft naast het vaderschap een fulltime job en daarnaast deelt hij al zijn leuke, serieuze en leerzame vaderschap verhalen met jullie op zijn eigen wijze met meestal wat humor

5 Comments

 1. Sasja 23 april 2016 at 19:17 - Reply

  Hoi Marco,

  Ik begrijp je angst heel goed en ik weet (uit ervaring) dat ook kinderen hier mee worstelen. Mooi dat je hier voor uit komt en het bespreekbaar maakt.

 2. Marco 23 april 2016 at 23:41 - Reply

  Ja dat klopt inderdaad wel. Mijn kids maken zich ook zorgen om mij wat eigenlijk niet zou moeten.

 3. […] zat gisteren te denken na mijn laatste blog over de angsten van een alleenstaande vader wat nou de voordelen voor een vrouw kunnen zijn om te daten met een gescheiden vader met kinderen. […]

 4. Wendy 1 augustus 2018 at 00:46 - Reply

  Hoe herkenbaar! Nog maar net moeder, maar mijn lieve kleine zoon was bijna wees en idd mijn grootste angst is dat hem wat overkomt en daarnaast ben in bang dat hij alleen in zijn wiegje ligt en er iets met mij is.
  Mijn ouders hebben na de geboorte van mijn zoon 4 weken voor ons gezorgd omdat ik:
  A: koos voor bewust alleenstaand moederschap,
  Is m’n moeder bij de bevalling geweest en zou een week bij mij blijven.
  B: ik werk zo ziek dat ze 4 weken voor mij en m’n baby hebben gezorgd. (Longembolie in beide longen op het kraambed)

  Ik lig nu nog wel wakker met angst, dan controleer in of mij. Ademhaling okee is.
  Maar ik moet natuurlijk leven. Ik heb een groot sociaal leven en elke dag heb ik wel contact met
  Vrienden en m’n ouders.
  Ik moet niet te veel nadenken en meer genieten.

  En mannen die leuk zijn met hun kinderen zijn super aantrekkelijk. Dus die vrouw komt echt. Maar, sta jij er nu echt open voor?

  • Marco 1 augustus 2018 at 01:46 - Reply

   Hey Lieve Wendy,
   Ik ken je verhaal natuurlijk. Maar die angsten worden zeker weten minder… Jij bent weer gezond gelukkig. Vigo mag in zijn handen knijpen met een mama als jou! Oersterk, leuk, grappig en super verantwoordelijk. Echt megarots dat ik jou persoonlijk ken. En het komt allemaal goed. Echt… Met de geboorte van Vigo of een kind krijg je de angsten erbij. We zijn niet de enige.. en geloof me…. Zolang je kinderen hebt , al zijn ze 50 en jij 80 blijf je die angsten houden.. dus niet meer doen en genieten😉 xxxx

Leave A Comment