Dames, hou rekening met ons als aanstaande vader:-) (Deel 1)

De mannen worden ineens een vader, en hopelijk een goede papa! Best wel een impact natuurlijk in jullie en ons leven. Maar hou met een paar dingen rekening.

‘Wij ’hebben gewoon wat langer tijd nodig om te beseffen dat we echt vader worden. Serieus! Het moet even tot ons doordringen. Ons leven schiet op dat moment even aan ons voorbij, hoe blij we er ook mee zijn. We gaan twijfelen, vragen komen op of we het wel goed zullen doen. Ik weet nog dat ik in het ziekenhuis voor de allereerste keer een luier om moest doen. Man, het leek wel alsof ik als dokter voor een dubbele hartoperatie bezig was. Zo veel spanning…. Voor een luier! C’mon zeg! Haha

Laat ons lekker tegen die buik lullen. Ga lekker Netflix lopen kijken en dan kunnen wij even tijd hebben met ons toekomstige kind. Als het kan moet je even een koptelefoon opzetten, want ja, eigenlijk willen we nu al dingen zeggen die je beter niet kunt horen;-)

Dat we veel lullen en alles doen voor je totdat je er knettergek van wordt en het benauwd voelt enkele uren voor de bevalling.. Dat komt alleen maar omdat we het beste met je voor hebben en zoveel van je houden. Niet omdat we je willen triggeren om uit te halen. Echt niet!

Laat je vent de geboorte aangifte doen bij de gemeente. Ook is het gewoon enorm rot wanneer je naar het gemeente huis loopt met het idee dat je net vader geworden bent en niemand ziet het van de buitenkant! Echt frustrerend.

Wij hoeven over het algemeen niet zo nodig kraam visite te hebben. Ze mogen wel komen, maar het kraam cadeautje afgeven aan de voordeur is ook prima.

Wanneer je aan het bevallen bent en je denkt: Waar is die eikel nou, dan gunnen we ons zelf even 5 minuten pauze om adem te halen en even onze gedachten op orde te brengen. Die zien er op dat moment namelijk uit alsof er een vislijn echt compleet in totale chaos zit. Ja,

En als laatste, ja, het bed gebeuren. Ga eens in onze schoenen staan en dan indenken dat er straks als je voor het eerst het koppie ziet dat er een deuk in zitJ Het komt echt wel weer! Trust me!

By | 2018-07-20T14:42:56+02:00 juli 20th, 2018|Categories: Humor, Tips|Tags: |1 Comment

About the Author:

Marco is een alleenstaande vader van 3 kinderen en heeft co-ouderschap. Heeft naast het vaderschap een fulltime job en daarnaast deelt hij al zijn leuke, serieuze en leerzame vaderschap verhalen met jullie op zijn eigen wijze met meestal wat humor

One Comment

  1. Anita Willems 22 juli 2018 at 21:49 - Reply

    Maar je krijgt er zoveel voor terug hè 😉

Leave A Comment