De Papadilemma’s

Ik doe mee met een tag. Door papa Rob ben ik gevraagd om de vragen van de maker papa’s wereld in te vullen. Natuurlijk Rob! Laat ik het eens serieus in gaan vullen. De volgende die de deze lijst gaat invullen heeft eigenlijk geen introductie nodig. Het is Michiel, van Michiel ziet! Kom er maar in Michiel. 🙂

Papa gegevens:

 • Naam van de papa: Marco
 • Leeftijd op moment van invullen: 41 lentes jong
 • Burgergelijke staat: Single
 • Papa van (kind en leeftijd): Mike 14 jaar, Jaynee 12 jaar en Ziva 3 jaar

Voordat de kleine geboren is:

 • Je wordt papa. Wat moet volgens jou het geslacht worden? Een jongen of toch maar een meisje?
  Als ik terugdenk aan de tijd. Het maakte ons helemaal niets uit. Zolang het maar gezond was. Dit is bij alle 3 exemplaren het geval geweest. Nooit een voorkeur gehad, wat erg egoistisch overkomt naar mijn mening.
 • Mee naar de pufclub, of gaat ze maar lekker zelf?
  Hier hebben we geen seconde aan gedacht. Wij zagen het er nut niet van in. Uiteindelijk moet het er toch uit.
 • Een nieuwe kinderkamer of 2e hands?
  Bij de eerste hadden we alles nieuw. Wij kregen de kinderkamer van één van onze ouders kado. Jaynee heeft gebruik gemaakt van dezelfde kamer omdat we de meubles neutraal hadden gehouden. Kamer zelf wel aangekleed met jongens kleuren. Bij de laatste hebben we wel weer spullen nieuw gekocht.
 • Bevalling in het ziekenhus of thuis? (papa’s denken hier toch anders over).
  Persoonlijk wilde ik in eerste instantie zelf dat ze in het ziekenhuis zou bevallen. Is wat veiliger in de ogen van een vader denk ik. Maar uiteindelijk moet de vrouw het doen, en die moet zich het prettigst voelen. Bij ons zijn ze alle 3 thuis geboren. (Ik was kapot..:-) .Het waren stuk voor stuk prachitge bevallingen.

Als de kleine geboren is:

 • 2 dagen zwangerschapsverlof. Te weinig of genoeg?
  Ik denk dat iedereen het er wel overeens is dat het natuurlijk veel te kort is. Niet omdat wij het nodig hebben, maar omdat de moeder en het kind ons nodig heeft. Het is echt van de zotte dat we nog steeds in een bekrompen wereld leven waar de vader 2 dagen verlof krijgt.
 • Informatie lezen over opgroeien of de mama is je grote vraagbaak?
  Natuurlijk lees je als je kersverse ouder wordt boeken en tijdschriften over het ouderschap. De moeder keek iedere week bevallingsverhalen op tv. Ik kon daar niet echt naar kijken. ‘Moet je kijken Mar’ was het dan. Ja.. ik zie het.. Soms ging ik er wel echt even voor zitten hoor maar meestal niet. Al die bevallingen, jemig zeg. En die van ons moest nog komen. Wel hebben we het boek van Nanny Jo Frost aangeschaft. Niet voor hulp, maar gewoon omdat wij haar tactieken wel ondersteunde en het gewoon een top mens is.
 • Baby in een roze draagdoek of een unisex kinderwagen gebruiken?
  De moeder heeft een draagdoek nooit wat gevonden, dus daar begonnen we niet aan. Een gewoon goede degelijke kinderwagen met zwenkwielen did the job!
 • Meegaan om kinderkleding te kopen of haar er zelf op uit laten gaan?
  Natuurlijk ga je mee om de kinderkleren te kopen. Vooral de eerste tijd. Of ze ging met haar moeder om kleertjes te kopen. Die was tenslotte oma, en oma’s hebben het recht om de kleinkinderen te verwennen. Als ze wat ouder zijn ging het automatisch wat meer richting de moeder die het ging kopen. Maar zelfs nu koop ik ook weleens wat natuurlijk.
 • ’s Nachts eruit voor een flesje of mama de borst laten geven?
  In de nacht eruit voor flesje te geven. Totaal geen probleem. De ene keer ik wat vaker en de andere keer de moeder wat vaker.
 • Popeluier verschonen of kots opruimen?
  Als het om je eigen kind gaat is niets vies. Als het om een kind van een ander gaat wordt het al gauw een smerig klusje:-)

Als de kleine al wat ouder is:

 • Overwerken voor hoger loon of op tijd naar huis voor qualitytime met je kind?
  Als je over moet werken om een hoger loon te moeten krijgen ben je al niet goed bezig;-) Wij hadden gewoon beide onze baan en niet meer niet minder. Bij de laatste 2 hebben we beide ouderschapverlof opgenomen wat wel ideaal is, zodat je meer thuis kunt zijn en de kleine niet naar de oppas of opvang hoeft.
 • Als je jouw kind slechts één leefregel kan bijbrengen, welke is dat dan?
  Laat je nooit kleineren, en slaan als ze je pesten mag zeer zeker. Sterker nog, als je een dag geschorst wordt van school omat jij een pester hebt geslagen geven wij een feest!
 • Op je vrije dag een rustig dagje thuis of op pad met de kids?
  Toen ze al wat ouder waren. 4 en 2 jaar en ik was vrij en de moeder aan het werk ging ik altijd wel fietsen als het mooi weer was, naar het park, naar de winkel. Het was niet thuis zitten, hier heb je een ijsje en een bak m&m’s en ik ga lekker mijn ding doen. Nooit! Nu ga ik met de jongste van 3 altijd wel op pad als de oudere naar school zijn. Of simpel naar de supermakt, speeltuin, opa en oma, stuk fietsen, park… Ja, altijd wel wat doen.
 • In een binnenspeeltuin: Meespelen of ze hun gang laten gaan?
  Hoe oud ze ook zijn, ik ben meestal de eerste die op de trampoline staat, in de ballenbak duikt of in de rekken klimt. Ook als we met ze gingen zwemmen, en wat nog steeds zo is ben ik ook zo blij als een kind met de glijbanen, wildwaterbanen etcetera..
 • Hoe reageer jij als jouw kind later vertelt op iemand verliefd te zijn van hetzlefde geslacht?
  Wij zouden reageren met: Goed man, als jij daar gelukkig van wordt, dan zijn wij dat ook.

 

 

Regels voor deze tag:

1) Neem alle vragen uit deze tag over en vul ze in.
2) Deze tag wordt ingevuld door papa’s op hun eigen blog, op Papa’s wereld als gastblog of op de blog van hun partner.
3) Bij plaatsen van de tag wordt de link naar Papa’s wereld gebruikt.
4) Na invullen van de tag geef je dit door aan Papa’s wereld waarna je wordt opgenomen in het rijtje ingevulde tags. Je wordt dan gelinkt.
5) Na het invullen van de vragen, tag je een andere papa waarvan jij de antwoorden wilt lezen. Breng deze papa daarvan op de hoogte.
6) Maak een link naar degene die jouw getagd heeft.
7) Heb je aanvullende tag-vragen, stuur ze dan in naar Papa’s wereld. We vullen de lijst aan of maken een tweede editie.

 

By | 2018-07-13T02:46:16+02:00 juli 13th, 2018|Categories: Geen categorie|0 Comments

About the Author:

Marco is een alleenstaande vader van 3 kinderen en heeft co-ouderschap. Heeft naast het vaderschap een fulltime job en daarnaast deelt hij al zijn leuke, serieuze en leerzame vaderschap verhalen met jullie op zijn eigen wijze met meestal wat humor

Leave A Comment