Gps kinder horloge – een compacte duidelijke review

Sinds 2 weken heb ik het Gps kinder horloge G36 in mijn bezit. Hij kost slechts 29.99 en deze heb ik even uitvoerig getest voor jullie. We leven tenslotte in een krankzinnige wereld wanneer het gaat om.. nou laat ik het negatieve even achterwege laten. We leven in een schitterende wereld!

Ik ben van mening dat het gps horloge er niet is om een kind te controleren maar de insteek moet ‘bescherming’ zijn. Nu moet ik er eerlijk bij zeggen dat dit type horloge te klein is voor om de pols van een 16 jarige te leggen. Eigenlijk is dit SOS horloge perfect voor kinderen die al kunnen communiceren en weten wat ze in de basis moeten doen wanneer zich een nood-situatie voordoet. Maar dit horloge is er niet alleen voor nood situaties. Wanneer je gewoon je kind wilt bellen of een sms wilt sturen kan dat namelijk ook. Tevens kun je ook een audio bericht inspreken:-) KOM NU NAAR HUIS!!  bijvoorbeeld:-) Als je kind bijvoorbeeld iets heel goed doet, of voor het eerst alleen naar de speeltuin gaat of iets dergelijks kun je hem/haar ook een beloning sturen in de vorm van een hartje!

Maar ook wanneer ze nog niet goed kunnen comminuceren is het Gps kinder horloge een prachtig instrument om je waardevolle kind te kunnen ‘volgen’. Met een handige app op je telefoon kun je zo via maps kijken waar je kind zich bevindt. Of ze op school is aangekomen wanneer ze bijvoorbeeld voor het eerst alleen op de fiets naar school gaat. En mocht ze laat thuis komen en je weet niet waar ze is (waarschijnlijk weer blijven teuten op het schoolplein) kun je precies zien waar ze zich bevindt en zelfs welke route ze heeft afgelegd. Dit kan allemaal via de applicatie op jouw telefoon.

Mijn middelste kind wil hem ook graag om. Zij gaat aankomend schooljaar naar de middelbare school, de grote wereld in. Ze gaan bijvoorbeeld ook op kamp aan begin van schooljaar. Zij zegt nu al zelf: ‘Dan ga ik hem echt wel om doen’.

Wanneer je kind in gevaar is drukt ze 3 seconden op de SOS knop. Automatisch wordt het eerste nummer gebeld (meestal ook degene met de applicatie). Mocht deze niet opnemen wordt het volgende nummer in de lijst gebeld. Je kunt via de app 10 telefoonnummers in de telefoon synchroniseren.

Let op: In het horloge zelf kun je niets wijzigen. Alles gaat via de app die geregistreerd staat aan 1 gebruiker, jij dus! vanuit daar wordt de tijd ingesteld, telefoonnummers, sms berichten, beloningen, etc.

Ik zal het niet enorm lang maken, want je wilt gewoon waarschijnlijk weten wat je nodig moet hebben en wat je er mee kunt doe. Toch?

Benodigdheden:

 • Het GPS kinder horloge natuurlijk.
 • Een actieve simkaart om in het horloge te doen. (micro-simkaart. dus het kleinste formaat).
  Meestal heeft de simkaart een standaard pincode van 0000. Deze moet je wel even verwijderen, maar dat kun je heel gemakkelijk doen. Stop de simkaart even in je eigen telefoon, ga naar instellingen en bij simkaart vink je even de optie uit dat het device iedere keer om een pincode vraagt. Het horloge heeft namelijk geen toetsen om deze in te voeren.
 • De actieve simkaart met telefoonnummer, die je koopt bij een mediawinkel voor 12.- moet wel met een databundeltje zijn. Hoeft niet heel veel op te zitten. Dit omdat het horloge ook data verstuurd naar de app die je hebt gedownload.
 • Je hebt een smartphone nodig met IOS of Android.
 • En als laatste de applicatie SE Tracker. Deze vind en download je in de verschillende online stores.

Installeren:

Het installeren is vrij gemakkelijk. Laad eerst het Gps kinder horloge op met de bijgeleverde micro usb kabel. Wanneer hij opgeladen is schroef je voorzichtig de achterkant los. Het schroevendraaiertje wat je bij het horloge krijgt is niet altijd even goed. Je kunt beter een eigen klein schroevendraaiertje gebruiken. Het zijn hele kleine schroefjes trouwens. Raak ze niet kwijt;-)
Wanneer je het plaatje van de achterkant los hebt, haal je voorzichtig even de batterij eruit. Plaats de micro usb onder het simkaart slotje. (even met je nagel losklikken, simkaart erin en weer dichtklikken. Plaatje er weer op en dichtschroeven. Klaar!

Nu download je de SE tracker app in de store voor het Gps kinder horloge, maakt een account aan en scan de QR-code die op de achterkant van het horloge staat.

Aan de slag:

Nu kun je het Gps kinder horloge installeren op jouw wensen. Op de achterkant van de applicatie zie je de kaart waar het horloge zich bevindt. Tevens zie je ook jouw locatie staan. Op iedere hoek van de app zijn uitvouw menuutjes waarmee je bepaalde functies kunt instellen. Neem hier even de tijd voor en bekijk iedere optie even zeer goed. Sommige zul je niet gebruiken, en andere weer wel. Ik persoonlijk gebruik eigenlijk alleen maar de locatie zoeker en de sms functie momenteel. De SOS knop heb ik natuurlijk meerdere malen geprobeerd en het werkt perfect.

Zet het mobiele nummer van het horloge wel in je contacten lijst, anders herken je het nummer niet wanneer je geallarmeerd wordt.

 

 

 

 

By | 2018-07-18T21:19:03+02:00 juli 18th, 2018|Categories: Geen categorie, Huishouden, Media, Recreatie, Schoolstress, Tips|Tags: |1 Comment

About the Author:

Marco is een alleenstaande vader van 3 kinderen en heeft co-ouderschap. Heeft naast het vaderschap een fulltime job en daarnaast deelt hij al zijn leuke, serieuze en leerzame vaderschap verhalen met jullie op zijn eigen wijze met meestal wat humor

One Comment

 1. Nanda 19 juli 2018 at 07:21 - Reply

  Hey…. wat handig! Ik had ze eerder gezien, maar die waren een stuk duurder. Echt wat voor die van mij. Altijd als ze iets mag en ik zeg ‘wel direct door naar huis’ vergeet ze dat direct zodra er kennissen in zicht komen. Zodat ik moet stoppen met koken. Kleine zus van Netflix af moet halen en een search and rescue in de buurt moet gaan doen.
  Ik mis een aff link ;-).

Leave A Comment