Het beste badspeeltje ever

20160320_191709
Sinds mijn jongste spruit die nu bijna een jaar oud is geboren was, heb ik tal van badspeeltjes gekregen voor haar. Bij de geboorte kregen we wat spulletjes zoals bad-eendjes, waterraderen, bootjes, en verschillende ballen. Zelf had ik voor sinterklaas nog een duur zitje gekocht met knoppen en geluiden van v-tech voor een pittig prijsje. Daar kan ze dan heerlijk in zitten en de leukste liedjes komen uit de speakers terwijl ze aan het spelen is en ik haar probeer te wassen.

Ik weet zeker dat iedere ouder op zijn minst 6 speeltjes heeft om je zoon of dochter te vermaken in bad of onder de douche. Maar wat blijkt. Het ouderwetse lege shampoo flesje is nog steeds het meest favoriete speeltje van haar. Naar de andere speeltjes kijkt ze niet eens meer om. Af en toe pakt ze een eendje in haar hand en smijt het dan weg met een blik van; “denk je dat ik hier blij van wordt ofzo, geef me gewoon een lege Zwitsal shampoo fles en ik blijf een half uur stil in bad zitten”.

20160320_191758

Ik heb zonet even de fles in mijn hand gehad en er vielen me direct een paar dingen op. Er zit een plastic schroefdraad aan die ze heerlijk in haar mond kan stoppen en langs haar tanden kan halen. de kleur geel is sowieso al een magneet voor haar ogen. De onderkant van de fles heeft een randje die ze lekker op haar ondertanden kan leggen en zo steeds heen en weer gaat alsof ze met gemak een bierflesje kan openen met haar gebit. Hij houd ook lekker vast met die kleine handjes en als het water eruit loopt is het helemaal feest. Dus koop geen badspeeltjes meer voor je kind. De kraamcadeautjes in de vorm van welke shampoo fles dan ook wil do the job!

By | 2018-06-20T20:48:17+01:00 maart 20th, 2016|Categories: Huishouden, Humor, Tips|Tags: , |1 Comment

About the Author:

Marco is een alleenstaande vader van 3 kinderen en heeft co-ouderschap. Heeft naast het vaderschap een fulltime job en daarnaast deelt hij al zijn leuke, serieuze en leerzame vaderschap verhalen met jullie op zijn eigen wijze met meestal wat humor

One Comment

  1. […] Er zijn 3 dingen die je kunt doen. Je kunt op de ‘ouderwetse’manier iets opscheppen, en ze gaan niet van tafel tot dat het bord helemaal leeg is, en dan maakt het niet uit wat erop ligt. Al gaat het koud naar binnen, naar binnen gaat het en daar valt niet over te praten. Dit kan hé. Maar is niet mijn manier. Ten tweede kun je minder grote porties opscheppen, waardoor ze het wel opeten, maar niet genoeg voeding binnenkrijgen. Dan vragen ze in de avond weer om eten. Meestal geef ik ze dan nog een bak met fruit en zitten die maagjes evengoed voldoende vol, voordat ze gaan douchen. Wat je ook kunt doen is het bord juist veel voller maken en dat ze meer dan de helft opeten (wat meer is dan een bord met een klein portie). Over douchen gesproken: Lees hier nog eens mijn blog over het beste badspeeltje ever! (must read voor jonge ouders) […]

Leave A Comment