Single vaders zoeken single moeders. Toch?

DF1B6D62-533B-4081-ABBC-24F80D65FF52

Ik zal maar heel direct met de deur in huis vallen. Ik ben nu bijna 3 jaar gescheiden en heb wel wat gedate natuurlijk. Ik heb gedate met vrouwen die zelf geen kinderen hadden. Ik ben echt tot de conclussie gekomen dat het heel lastig is als single met kinderen, om een relatie aan te gaan met een single zonder kinderen. Ik hoor heel graag jullie mening, want mischien heb ik het wel helemaal verkeerd. Maar..

Ik heb wel eens gedate in het verleden met een dame zonder kinderen. Ten eerste zeggen ze altijd dat ze heel erg van kinderen houden en dat geloof ik ook echt. Maar ik heb menigmaal flinke gesprekken gevoerd dat wanneer je geen papa of mama bent je nooit de verantwoordleijkheid kan ervaren dan wanneer je geen kinderen hebt of daar verantwoordelijk voor bent. En dan heb ik het niet over een avond oppassen in de week.

Zo heb ik wel ergens gezeten met mijn date en dat dan mijn kinderen bellen of iets dergelijks. Ik zal altijd opnemen wanneer ik in de gelegeheid ben. Tot dat ze zei: ‘Mar, kunnen we nou niet een keertje lekker zitten ‘zonder je kinderen’. Als één van mijn kinderen mij belt neem ik altijd op. Al bellen ze 100x. Dat ging er dus niet in. ‘Sorry, ik moet helaas afzeggen voor vanavond, want hoor net dat mijn dochter naar ziekenhuis moet’. Kun je niet iemand anders vragen, je hebt toch ook een ex? we staan hier even lekker in de kroeg’ hoorde ik dan. Of dat we ergens waren met mijn kinderen, en de kinderen het gehad hadden en dus ik er een eind aan maakte en naar huis wilde. Geen begrip want zij zat net even lekker en was niet van plan om weg te gaan. Dit soort dingen maak je dus mee. Alles draait om begrip voor de situatie wanneer er kinderen in het spel zijn.

Ik heb ook de andere kant gemerkt, dat wanneer je een vrouw date die al kinderen heeft, dat het begrip en respect vele malen groter is. Ze begrijpen je voor 100% wanneer je een avond niet kunt, of dat het gewoon even niet lekker gaat. Ga naar je kinderen Marco.. 100x belangrijker dan mij. Ik spreek je nog wel, laat je even horen hoe het was? En ook dat geeft zo’n lekker gevoel, dat het begrip er is. Hebben jullie hier ervaring mee?

By | 2018-06-20T20:48:14+02:00 april 12th, 2018|Categories: Huishouden, Recreatie, Tips|Tags: , |8 Comments

About the Author:

Marco is een alleenstaande vader van 3 kinderen en heeft co-ouderschap. Heeft naast het vaderschap een fulltime job en daarnaast deelt hij al zijn leuke, serieuze en leerzame vaderschap verhalen met jullie op zijn eigen wijze met meestal wat humor

8 Comments

 1. Wendy 12 april 2018 at 13:02 - Reply

  Hahaha herkenbaar als single vrouw zonder kinderen (maar nu bijna uitgerekend van haar 1e kindje). Ik herken me eigenlijk in het gevoel van geen kind hebben. Je probeert mee te leven,
  Maar eigenlijk heb je geen idee. Nu nog steeds vind ik het een bizar en ver van mijn bedshow dat ik straks moeder ben. Bij het hardop zeggen: straks wandel ik hier met mijn zoon, schiet ik in de lach.
  Maar, ik weet zeker dat er single vrouwen zonder kinderen zijn die het aankunnen. Het is alleen iemand treffen.
  Ik weet zeker dat je een leuke vrouw tegen komt en waarschijnlijk op het moment dat je het niet verwacht en niet op zoek bent.

  En bekijk het eens zo, als je met je vrienden aan het skien bent, hoor je je telefoon ook noet altijd als je van die berg naar beneden glijdt. Ja kinderen staan altijd op nr 1! Ze weet het, maar ze kan het zelf niet voelen. Als ze maar goed is voor je kinderen, dat is belangrijk. Wel of geen eigen kinderen. 😉

  En dit betekent dat ik een zelfde fase straks in ga en heel benieuwd ben of ik hier nog eens op terug kom! 😉

  Goed bezig Marco! Trots! Mama 2B trots

  • Marco 12 april 2018 at 13:08 - Reply

   Heerlijke reactie weer van je Wen! En je zult het allemaal meemaken. We spreken elkaar zeker nog met mooie verhalen. Heel veel succes topper! Jouw slogan ‘wendy’s wondere wereld’ staat nog als een huis😄

 2. Dani Elle 12 april 2018 at 13:18 - Reply

  Nee ik vind het dubbel.Iemand zonder kinderen heeft meer tijd voor jou én voor je kinderen, ook hebben ze geen( vervelende )ex die nog in zijn/haar leven is vanwege de kinderen. Vakanties samen plannen, weekenden die gelijk moeten lopen, kinderen die niet met elkaar op kunnen schieten…allemaal nadelen 😉
  Beiden hebben voor én nadelen…

  • Marco 12 april 2018 at 14:19 - Reply

   Dit wat jij zegt klopt ook als een bus en past precies in het plaatje. Alles op elkaar afstemmen, plannen, kinderen die niet met elkaar op kunnen schieten.. je hebt helemaal gelijk.. alles kan gebueren. Vandaar ook jullie mening. Super bedankt voor je bericht!

 3. Anita Willems 15 juni 2018 at 11:53 - Reply

  Kinderen of geen kinderen….als mensen zulke niet-inlevende reacties geven op de mededeling dat je kind naar het ziekenhuis moet, dan was dat sowieso al niet een weg om verder te bewandelen.
  Ik volg je berichten vooral op instagram. Ze ontroeren me altijd, hoe je zonder terughoudenheid precies die dingen in het ouderschap laat zien, waar je als ouder zo diep trots op kunt zijn! Misschien is dat het verschil met mensen zonder kinderen. Ze kunnen net niet helemaal herkennen dat dat kind een deel van jou is. Niet alleen maar een individu dat maar even buiten moet gaan spelen ofzo.

  • Marco 18 juni 2018 at 17:00 - Reply

   Wat tof om te lezen dat je mij volgt op Istagram en dat mijn berichten precies goed aankomen met wat ik ermee bedoel.
   En..je hebt helemaal gelijk!

 4. Monique 19 juni 2018 at 14:55 - Reply

  Ik volg je op Instagram en zag nu dat je ook een site hebt. Leuk! Je schrijft erg beeldend waardoor ik het voor me zie gebeuren. De reacties die jij van je dates kreeg zijn zo herkenbaar. Mijn man is vijf jaar geleden overleden. Twee jaar geleden heb ik ook “gedate”. Ik kreeg (van zowel mannen mét als zonder kinderen) vragen als “wonen je kinderen altijd bij jou?” of ze dachten dat mijn kinderen me niet meer nodig hadden omdat ze niet meer in de kleuterleeftijd zaten. Ze zijn nu 16 en 19 maar als mijn kinderen bellen weet ik dat het belangrijk is en neem ik de telefoon op.
  Ik ga verder met het lezen van je avonturen. Blijf vooral schrijven😃👍

  • Marco 20 juni 2018 at 10:24 - Reply

   Wat leuk Monique! Dank voor je compliment. Het is niet altijd even makkelijk… vooral begrip, communicatie en respect…
   als die ingredienten er zijn… wordt het al wat positiever;-)

Leave A Comment