Waarom ontvolgen we mensen

Tijden geleden dat ik een blog schreef. Maar nu kan het even niet in een kleine tekst onder een foto van mijn instapgram account. Ik wil even mijn mening ventileren over het ontvolgen of volgen van mensen. Ik heb sinds een paar maanden een app geïnstalleerd dat je kan inzien wie je nieuwste volgers zijn, wie je ontvolgt hebben, zelfs wie je geblokkeerd hebben en de verwijderde berichten.

Ten eerste waarom zou je iemand volgen om die daarna weer te ontvolgen? Nou, ik ben ook niet heilig en toen ik dit account aanmaakte een paar jaar terug, en ik nog totaal geen weet had wat het precies inhield volgde ik iedereen die ook maar de tag #trots gebruikte, of ik ging naar andere soortgelijke accounts en volgde in 5 minuten 100 mensen. Ik zie je heus wel een beetje knikken hoor;-) Herkenbaar hè?

Tot het moment dat ik een beetje wist waar ik heen wilde met mijn account, nog steeds geen flauw idee, maar ik wil vooral overkomen als een account met humor en een lach voor iedereen toveren op de gezichten. Af en toe denk ik ook: “Marco.. wat doe je.. Doe eens normaal”. En ook soms met meer diepgang en ik vertel graag mijn mening en dan maakt het me niet uit wat anderen denken of dat ik bang ben dat het mij volgers kost..

wanneer ik dan kijk naar de stats van de app en ik zie dat 388 mensen mij ontvolgt hebben in de loop der tijd en dat er zelf 56 mensen mij geblokkeerd hebben, en dat daarnaast nog eens 491 berichten verwijderd zijn.. denk ik wel van: Huh?? Waarom dan? Wat doe ik niet goed? Het kan een paar dingen betekenen:

 • Iemand is mij gaan volgen in de hoop dat ik diegene ook volg en als dat niet binnen 2 dagen gebeurd ontvolgt diegene mij weer.
 • Ik  hebt iemand flink beledigd en diegene heeft me ontvolgt
 • Ik volg jou wel, maar ik like geen foto’s van je of reageert nooit op een status ofzo?.
 • Ik had een vriendschap maar dat is over?
 • De ander zit totaal niet op dezelfde lijn als mij?
 • Mijn account begint de ander zo enorm te irriteren dat diegene er compleet klaar mee is?
 • Iemand volgt mij een tijdje en gaat weer door.
 • Omdat jij Vadertrots ontvolgt, doe ik dat ook wel?
 • En misschien drukte je per ongeluk wel op de ontvolg knop?

En iedere keer denk ik bij mezelf om een bericht naar diegene te sturen waarom hij of zij mij ontvolgt heeft, maar ik hoef dat niet te weten. Want ik doe het zelf ook. Je kunt er ook geen verwijten over maken, het is ieder zijn eigen keuze. Misschien vond je voorheen boerenkool lekker, maar nu heb je wel weer eens trek in Patat…  ok.. hele slechte vergelijking Marco.. haha.

Ik ben niet de grootste met de meeste volgers en de meest mooie foto’s die perfect belicht zijn. Ik ben Marco, en je volgt me of je volgt me lekker niet. Jeetje.. als ik die laatste zin nou als eerste getypt had was ik allang klaar geweest en stuk duidelijker:-)

 

By | 2019-01-28T11:32:18+02:00 januari 28th, 2019|Categories: Geen categorie|Tags: , |1 Comment

About the Author:

Marco is een alleenstaande vader van 3 kinderen en heeft co-ouderschap. Heeft naast het vaderschap een fulltime job en daarnaast deelt hij al zijn leuke, serieuze en leerzame vaderschap verhalen met jullie op zijn eigen wijze met meestal wat humor

One Comment

 1. Lianne 28 januari 2019 at 13:16 - Reply

  Whahahaha geweldig. Maar wel zo herkenbaar. Ik heb niet zon app maar ik merk het wel. Vooral als iemand je al voor de 4e keer gaat volgen. Why?!?

  We blijven gewoon lekker onszelf! 😉

Leave A Comment